RADONČIĆEV RASTANAK OD NIZAMA: "Avaz" je bjesomučnu kampanju protiv Eće vodio jer je on svjedok protiv uhapšenog SBB-ovca Izeta Nizama!?

Kako je "savjetnik" Radončić saznao ime osobe koja je pristala svjedočiti protiv njegovog stranačkog kolege treba pitati odgovorne u pravosuđu, po pravilu njegove miljenike i simpatizere, koji su ga opskrbili takvom informacijom

  • Mini market

  • 11. Sep. 2018  11. Sep. 2018

Jučerašnje hapšenje Izeta Nizama, bivšeg zamjenika Službe za poslove sa strancima i aktuelnog savjetnika Veska Drljače, ministra u Vladi Federacije BiH iz Saveza za bolju budućnost, tvrde upućeni, moglo bi pokrenuti lavinu sličnih akcija Tužiteljstva Bosne i Hercegovine unutar ove držvne agencije.

Nizama su jučer uhapsili pripadnici SIPA-e, a istovremeno je izvršen pretres u tri stambena objekta u njegovom vlasništvu.

Tereti ga se da je u periodu od 2011. do 2015., kada je obnašao dužnost zamjenika Službe za poslove sa strancima, uzimao novac, robu i usluge od stranih državljana kojima je izlazio u susret u njihovim zahtjevima tokom boravka u našoj zemlji.

No, hapšenje SBB-ovog kadrovskog favorita i postupak koji se protiv Nizama vodi pred državnim tužiteljstvom otkrili su još jednu podlu zavjeru osnivača SBB-a i "savjetnika" u "Dnevnom Avazu" Fahrudina Radončića.

Otkriveni su, pored ostalog, pravi razlozi za medijsku kampanju koju je "Avaz" orkestrirano i bespoštedno vodio protiv familije Ećo, vlasnika "Ećo Company" firme za proizvodnju namještaja.

Na pisanje "Avaza" javno je reagirao Smajo Ećo, kojeg je "Avaz" proglasio osobom koja predstavlja "opasnost po sigurnost Bosne i Hercegovine i kao takav protjeran iz BiH". Ećo je demantirao da je protjeran iz BiH, kao i da je vlasnik u "Ećo Companyju".

No, prema tvrdnjama izvora bliskih istrazi, Ećo je zasmetao Radončiću i njegovom biltenu zbog toga što je, kako se tvrdi, u dogovoru sa Tužiteljstvom BiH pristao svjedočiti protiv uhapšenog Izeta Nizama!

Navodno je je Ećo jedan od ljudi od kojih je SBB-ov favorit uzimao novac i druge vrijednosti zbog čega je ovih dana bivši zamjenik direktora Službe za poslove sa strancima i uhapšen.

Radi se o već viđenoj metodi pritiska na pravosuđe kroz kompromitiranje svjedoka, kojoj često pribjegava Radončić, metodi koju je usavršio tokom kampanje protiv Azre Sarić, svjedokinje na suđenju Naseru Keljmendiju na Kosovu.

Kako je "savjetnik" Radončić saznao ime osobe koja je pristala svjedočiti protiv njegovog stranačkog kolege treba pitati odgovorne u pravosuđu, po pravilu njegove miljenike i simpatizere, koji su ga opskrbili takvom informacijom.

Onom, dakle, dijelu pravosuđa koje je Radončića nepravomoćno oslobodilo od optužbi za ometanje rada pravosuđa.

(S.B.)

loading...

trenutak ...