SDA SE SPUSTILA NA NIVO LIDERA IZ GUSINJA: "Radončić je rat proveo u kantini kuhajući kafe"!

Fahrudin Radončić, nervozan što će i treći put izgubiti izbornu trku za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, intenzivirao je svoju dugogodišnju kampanju laži protiv SDA i predsjednika Bakira Izetbegovića, navodi se u saopćenju Press službe SDA. .

  • Politika

  • 17. Sep. 2018  17. Sep. 2018

-Jedna u nizu tih laži je da je predsjednik Izetbegović „uvrijedio Sandžaklije“. Iako ne postoji nikakva izjava, a pogotovo uvreda koju je na račun Bošnjaka iz Sandžaka izrekao predsjednik Izetbegović ili bilo ko iz SDA, Radončić u gebelsovskom stilu nastavlja ponavljati tu izmišljotinu, piše u sapćenju SDA.

SDA smatra da je uvreda spram časnih Bošnjaka iz Sandžaka ovakav pokušaj povezivanja sa onim što radi Radončić , te se navodi kako se bošnjački narod, uključujući i Bošnjake Sandžaka, masovno pita ko je u stvari čovjek koji u svojim medijima decenijama napada svakog uglednog Bošnjaka i zbog čega je došao u Bosnu i Hercegovinu?

-Umjesto da odgovori na to pitanje, Radončić pokušava poistovijetiti sebe sa svim Bošnjacima Sandžaka. To nikako nije moguće, jer su sandžački Bošnjaci dali izuzetan doprinos u odbrani BiH i njenoj poslijeratnoj obnovi, za razliku od Radončića koji je rat proveo u kantini kuhajući kafe, a poslije rata radio samo u svoju korist a na štetu našeg naroda, piše u saopćenju SDA.

-Kakav odnos Radončić ima prema Bošnjacima porijeklom iz Sandžaka, pokazuje i nedavni brutalni medijski napad na uglednog privrednika Suhada Eću, samo zato što ne podržava njegovu politiku, stoji na kraju saopćenja SDA.

trenutak ...