DANAS SPREMAMO KULINARSKI KLASIK: Za ručak predlažemo izvrsni pileći paprikaš, niko mu ne može odoljeti…

Naš današnji izbor za ručak sprema se za 75 minuta. Donosimo recept za 4 osobe

  • Gastro

  • 29. Okt. 2018  

  • 0

SASTOJCI

1 kg piletine

2 luka

1 mrkva

100 g korijena celera

100 ml bijelog vina

200 g pelato rajčice

lovorov list

150 g svježe crvene paprike

1 žlica brašna

1 žlica slatke mljevene paprike

5 češnjeva češnjaka

maslinovo ulje

suncokretovo ulje

kiselo vrhnje

sol i papar

PRIPREMA

Na mješavini maslinovog i običnog ulja dodamo sitno sjeckani luk, češnjak, mrkvu, celer, začinimo solju i pirjamo dok ne omekša.

Sve zajedno posipamo brašnom i kratko popržimo i podlijemo bijelim vinom.

Zatim dodamo mljevenu crvenu papriku, promiješamo, dodamo pileće meso i još malo začinimo solju i paprom. Sastojke još podlijemo sa toliko vode da pokrije sastojke i sve zajedno nastavimo pirjati na laganoj vatri.

Na pola pirjanja dodamo, na kockice narezanu svježu papriku i pelati rajčicu.

Pileći paprikaš, poslužen na tanjurima, ukrasimo sa po jednom žlicom kiselog vrhnja, a uz njega kao prilog poslužujemo široke rezance, njoke, kuhani krumpir ili palentu.

Dobar tek!

loading...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...