KRITIČAR, POLITIČAR, POLUPJESNIK I BOLESNIK: Zvijezda "Avazovog" derneka, Hadžiomerović, zapalio publiku idiotskom pjesmom sa morbidnim pobudama i porukama!

Glavna zvijezda nedavne svečanosti proslave godišnjice osnivanja "Dnevnog Avaza" bio je Bakir Hadžiomerović, koji je postao kolumnista tog Radončićevog dnevnog biltena, nakon  što je propao kao novinar, pjesnik, pjevač, kompozitor, član Predsjedništa BiH, i, na poslijetku kao čovjek i kolumnista

  • Mini market

  • 04. Nov. 2018  04. Nov. 2018

Prave ov(ul)acije ovaj višestruki povratnik u propadanju u probirljivoj publici je izazvao izvođenjem svoje svježe, još vruće  kolumne "U Kantonu, na betonu, bolan paša leži", nezapamćene i nezamislivo idiotske stihoklepine.

Posebnu dimenziju morbine  "aktuelnosti" i draž sadističke "satiričnosti" Hadžiomerovićevoj sastavljotini dala je činjenica da je samo prava raja, kao u staroj pjesmici "Zabranjenog pušenja" o harmonikašu Ibri-Dirki,  znala u čemu je trik: da je "Ljuba pašina" iz njegove laže i persiflaže, dakle Sebija Izetebegović, onaj "misteriozni pacijent" o kome je "Avaz" pisao da je tog dana operiran(a) u Kliničkom Centru u Sarajevu.

Prave salve oduševljenja i zdravog seljačkog smijeha u publici okupljenoj u "Tornju" izazvali  su stihovi  "Kritičara i poltičara, polupjesnika i bolesnika" Hadžiomerovića, u kojima bulazni na sebi svojstven način:  "Kad je čula pašinica takvu tužnu vijest da je stranka preselila, pomuti se svijest".

Istu večer, dok se održavao rođendan najstarije dnevne novine u BiH, osnovane 1991. godine, pokrenute 1993., čiji je prvi broj izašao 1995.,  u organizaciji mladog i talentiranog, niskotiražnog "Oslobođenja", organizirana je promocija novog albuma "Zabranjenog pušenja"  kojem je, dok još nije bio do kraja provaljen, Hadžiomerović kao član grupe "Grafit" svojevremeno nastupao kao predgrupa.

Za razliku od Ibre-Dirke, Bakir jeste htio para i zato će vazda bit` fukara i zato treba, gdje god se stigne, blatiti njegov i list i lik!

(SB)

loading...

Vezane vijesti

trenutak ...