KARAĐORĐEVE ŠNICLE: Iako im je naziv inkriminisan, realno su preukusne

Ako ste osjetljivog želuca, brojite kalorije ili ne jedete meso, ovaj ćete recept zaobići...

  • Gastro

  • 11. Nov. 2018  11. Nov. 2018

  • 0

Gurmani ipak ne odolijevaju poznatom specijalitetu, pa će ga u slast pojesti posluženog s tartar-umakom i kvalitetnim crnim vinom.

SASTOJCI:

500 g telećih odrezaka

100 g kajmaka

100 g šunke ili suhog mesa

2 jaja

so

70 g krušnih mrvica

ulje za prženje

PRIPREMA:

Teleće odreske potucite batom za meso i začinite po želji.

Na svaki odrezak stavite šunku i kašikicu kajmaka. Zarolajte i dobro pričvrstite čačkalicama.

Uvaljajte u razmućena posoljena jaja, zatim krušne mrvice i pržite u vrelom ulju dok ne porumene.

Nakon prženja, odrescima izvadite čačkalice.

Posluživanje:

Poslužite s pire krompirom ili pomfritom i obavezno uz tartar sos.

(SB/NN)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...