TAJNI PREGOVORI, KOMŠIĆ BIO SPREMAN POVUĆI KANDIDATURU: Čović odbio, a potom mu je ponudio svih 17 mjesta u Domu naroda PARLAMENTA BiH...

Ponudili smo im da se vrati Aprilski paket obećavši da će Željko Komšić povući svoju kandidaturu za člana Predsjedništva. Oni su to odbili. Oni zapravo žele da neprikosnoveno vladaju Federacijom sa deset posto dobijenih glasova", otkrio je Miletić.

  • Vijesti

  • 13. Nov. 2018  14. Nov. 2018

Generalni sekretar Demokratske fronte Zlatko Miletić kazao je da je na adresu Hrvatske demokratske zajednice otišla ponuda koja je uključivala i odustajanje Željka Komšića od kandidature za člana Predsjedništva BiH. Ponuda je, kako je pojasnio, odbijena.

Miletić je  ocijenio da je Ured visokog predstavnika u potpunosti "gurnut na stranu, što nije dobro". S tim u vezi, tvrdi da visoki predstavnik nije prisustvovao nijednom sastanku o izmjenama Izbornog zakona. Zatim se dotakao uloge Hrvatske demokratske zajednice u izmjenama Zakona rekavši:

"Oni su preambiciozni. Nije tačno da se oni samo bore za Hrvate. Išli smo toliko daleko da smo im u jednom trenutku ponudili da svih 17 mjesta u Domu naroda Parlamenta Federacije pripadne njima, ali uz uslov da Dom naroda ima samo ulogu zaštite vitalnog nacionalnog interesa odnosno da ne bude u ulozi Predstavničkog doma. Ponudili smo im da se vrati Aprilski paket obećavši da će Željko Komšić povući svoju kandidaturu za člana Predsjedništva. Oni su to odbili. Oni zapravo žele da neprikosnoveno vladaju Federacijom sa deset posto dobijenih glasova", otkrio je Miletić za N1.

Tema razgovora sa Miletićem je bilo ubistvo sarajevskih policajaca, Adisa Šehića i Davora Vujinovića. Prema njegovim riječima, sve policijske agencije su trebale slučaj rasvijetliti za 20 dana, te je dodao:

"Obzirom na informacije koje imam, neki su mi policijski službenici rekli da je obrada osumnjičenih lica bila vrlo površna. Da sam ja direktor nekog policijskog organa ili komesar, ne bi se išlo kući dok se slučaj ne rasvijetli".

Također je naveo da se policajcima moraju pružiti bolji uslovi rada i povisiti plata, te da je upravo to jedan od principa u formiranju vlasti.

SB/N1

loading...

trenutak ...