IZETBEGOVIĆ POZVAO BOŠNJAKE NA JEDINSTVO: 'Srbi i Hrvati se ujedinjuju a samo Bošnjaci ovih dana pričaju o dodatnom razjedinjenju"!

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović kazao je u subotu da je nužno jačati odbrambenu moć BiH a Bošnjake je pozvao na jedinstvo jer ih sve više ugrožavaju politike koje se vode na hrvatskoj odnosno srpskoj strani.

  • Politika

  • 17. Nov. 2018  17. Nov. 2018

Sudjelovanje u obilježavanju godišnjice formiranja Sedme muslimanske Brigade Armije BiH u Zenici Izetbegović je iskoristio kako bi ponovio svoje ranije poruke da se BiH mora naoružati i tako odgovoriti na vojno jačanje Hrvatske i Srbije.

To je nužno da se ne bi ponovila 1992. godina kada se BiH oslabljena i razoružana suočila s agresijom, izjavio je Izetbegović.

'Vidite te raketne sisteme i avione po Srbiji i Hrvatskoj i mi u svemu tome moramo držati balans jer slabost privlači agresiju', kazao je Izetbegović dodajući kako je pravi odgovor na to jačanje vojne industrije u BiH.

Spomenuo je da se u tvornicama u BiH dovršavaju pripreme za početak proizvodnje novih pušaka, a već se proizvode haubice, višecjevni raketni bacači i dronovi te različite vrste municije.

'Danas i ovdje ponavljam: jačat ćemo namjensku proizvodnju', kazao je Izetbegović.

U takvom opasnom okruženju Bošnjaci moraju zbiti svoje redove i ne dopustiti unutrašnje političke podjele, upozorio je Izetbegović i objasnio da je zato i pozvao sve političke stranke koje okupljaju pretežno bošnjačke birače na uspostavu zajedničkog bloka koji bi sudjelovao u vlasti i suprotstavio se politikama podjele.

'Srbi se ujedinjuju preko Beograda i crkve, Hrvatski narodni sabor (HNS) se ujedinjuje međusobno, a samo Bošnjaci ovih dana pričaju o dodatnom razjedinjenju. Ja ih ponovo pozivam da to ne rade i da napravimo probosanski blok koji će sve ove sile držati pod kontrolom. Neka prestanu s unutarbošnjačkom prepirkom i svađom', kazao je Izetbegović.

loading...

trenutak ...