MISLITE DA TO NISU ONI PRAVI: Recept za savršeno ukusne palačinke od heljdinog brašna

Umutite i mlijeko sa jajima, a onda dodajte kiselu vodu

  • Gastro

  • 21. Nov. 2018  21. Nov. 2018

  • 0

SASTOJCI:

1 šolja brašna

1 šolja heljdinog brašna

2 šolje mlijeka

½ šolje kisele vode

2 jajeta

2 kašičice šećera

1 kašičica soli

PRIPREMA:

Pomiješajte dvije vrste brašna, zatim dodajte šećer i so.

Umutite mlijeko sa jajima, a onda dodajte kiselu vodu.

Umiješajte sa brašnom i po potrebi korigujte sastojke.

U zavisnosti od brašna ponekad je potrebno dodati još mlijeka, ili je tijesto previše rijetko, pa dodajte još malo brašna.

Ostavite da odstoji 15-ak minuta, a zatim pecite na teflonskoj tavi sa mrvicom ulja.

Prijatno!:)

(SB/Domacica.com)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...