GASI MJEŠALICU, MOTAJ KABLOVE: Uručeni otkazi svim preostalim radnicima "Aluminija"

Uprava mostarskog "Aluminija" uručila je otkaze za 362 radnika, odnosno svim preostalim radnicima posrnulog giganta kojem su pregovori s izraelsko-kineskom grupacijom MT Abraham jedina nada u eventualno ponovno pokretanje proizvodnje, objavila je Hina, prenio je "Bljesak".

  • Ekonomija

  • 01. Jan. 2020  01. Jan. 2020

  • 0

Kako su za Hinu u utorak potvrdili iz "Aluminija" otkazi su uručeni svim radnicima, ali s različitim otkaznim rokom. Razlog tome je da bi preostali radnici uspjeli završiti zaostale poslove, objašnjeno je.

Rješenja o otkazima morala su biti zaključena s krajem 2019. godine kako bi se svim radnicima omogućila isplata otpremnina.

Nakon 31. januara 2020. godine nekoliko radnika biće angažovano s novim ugovorima na poslovima osiguranja i održavanja visokog napona te opreme.

Uprava na odlasku je nastavila pregovore s izraelsko-kineskom grupacijom koju predvodi MT Abraham iz Tel Aviva.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...