SAVJETI ZLATA VRIJEDNI; KADA RAČUNALO OTKAŽE POSLUŠNOST: Evo što nam je činiti ukoliko se Windows 10 ne može ažurirati…

Svako ažuriranje krpa rupe u sigurnosti vašeg sustava; u protivnom izlažete se opasnosti da stvari krenu po zlu, a problemi postanu puno veći od nestrpljivog čekanja da se računalo ponovno pokrene

  • HiTec

  • 02. Jan. 2020  

  • 0

Ažuriranje sustava Windows 10 može vam ići na živce jer morate proći ne tako kratak postupak isključivanja i ponovnog pokretanja računala. Obično ta ažuriranja dolaze svakih nekoliko tjedana, a trajat će još duže ako ih ne provodite redovito neko ih odgađate za neku drugu priliku.

No što kad sustav jednostavno ne može dovršiti ažuriranje? Postoji nekoliko stvari koje možete napraviti kako bi ažurirali Windowse.

Ponovo pokrenite računalo

Windows je možda preuzeo ažuriranje, ali čeka da ponovo pokrenete računalo. Ponovno pokretanje računala trebao bi biti vaš prvi korak u pokušaju rješavanja vašeg problema.

Provjerite internetsku vezu

Windowsi ne mogu preuzeti ažuriranja ako nisu spojeni na Internet. Svaki prekid veze ostavit će traga na ažuriranju. Provjerite imate li stabilnu internetsku vezu.

Uklonite sve vanjske uređaje za pohranu

Vanjski uređaji za pohranu, dakle vanjski tvrdi diskovi, USB-i i slično, mogu uzrokovati probleme kod ažuriranja. Dakle, za početak odspojite sve ove uređaje s računala. Ako to ne riješi problem, ne spajajte nikakve vanjske uređaje već nastavite sa sljedećim koracima.

Provjerite kapacitet tvrdog diska

Računalu je potreban slobodan prostor na tvrdom disku za instaliranje ažuriranja. Provjerite imate li imate dovoljno prostora.

U programu Windows Explorer utipkajte komandu This PC. Sad bi vam se trebali prikazati svi vaše tvrde diskove i particije.

Provjerite tvrdi disk - prema zadanom se naziva C:. Ako na disku nema dovoljno slobodnog prostora, to znači da na njemu možda nema ni mjesta za ažuriranja.

Ako je tvrdi disk napunjen, oslobodite prostor brisanjem dokumenata i programa ili dodijelite particiji više prostora.

Pokušajte ponovno ažurirati Windowse

Otvorite izbornik Start klikom na ikonu Windows u donjem lijevom kutu zaslona ili pritiskom na tipku Windows na tipkovnici.

Kliknite ikonu Postavke koja izgleda kao zupčanik.

Pri dnu otvorenog izbornika kliknite Ažuriranje i sigurnost.

Otvorit će se izbornik Ažuriranje sustava Windows gdje će vam Windows pokazati sva ažuriranja na čekanju, ako su dostupna. Preuzmite ažuriranja i ponovno pokrenite računalo.

(SB / Tportal)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...