ZLIKOVAC SA MANJAČE: Vrhovni sud Hrvatske potvrdio presudu pukovniku Mladićeve vojske; za njega je svaka kazna premalena

Osuđen je na samo šest godina zatvora

  • Hronika

  • 03. Jan. 2020  03. Jan. 2020

  • 4

Vrhovni sud Hrvatske potvrdio je prvostepenu presudu Županijskog suda u Zagrebu kojom je pukovnik u penziji Vojske Republike Srpske  Dane Lukajić osuđen na šest godina zatvora zbog, kako je navedeno, počinjenih ratnih zločina nad zarobljenicima na Manjači kod Banja Luke prenose Nezavisne novine.

Ružica Lukajić, supruga Daneta Lukajića, rekla je Srni da je o potvrđivanju prvostepene presude obaviještena jutros i da će biti podnesena žalba Ustavnom sudu Hrvatske. Ona je napomenula da postoji mogućnost da njen suprug, koji se nalazi u zatvoru Remetinec, kaznu služi u RS.

Lukajić je uhapšen 30. juna 2018. godine u Ličkom Petrovom Selu zbog sumnje da je počinio zločin nad ratnim zarobljenicima na Manjači kod Banjaluke u septembru 1992. godine. On je uhapšen dok je putovao na obilježavanje Dana sjećanja na Jadovno i 77 godina od stradanja više od 40.000 ljudi u kompleksu ustaških logora smrti Gospić-Jadovno-Pag. 

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...