ZANIMLJIV POTEZ: Evo zašto sve utakmice FA Cupa počinju s minutom zakašnjenja

Svaka utakmica treće runde FA Cupa ovog će vikenda početi minutu kasnije nego što je uobičajeno. Tako će utakmice počinjati u 15:01 umjesto u 15:00, u 17:01 umjesto u 17:00, u 19:16 umjesto u 19:15 i tako dalje.

  • Sport

  • 05. Jan. 2020  

  • 2

Razlog za to je kampanja "Take A Minute" koja je dio veće kampanje "Heads Up" s ciljem podizanja svijesti o problemima s mentalnim zdravljem. 

Sve 32 utakmice, uključujući i derbije između Liverpoola i Evertona odnosno Leedsa i Arsenala, počet će s minutom zakašnjenja u odnosu na uobičajeni raspored.

"Nadam se da ćete tu minutu pauze iskoristiti kako biste razmislili o problemima s kojima se bore mnogi nogometaši, ali i svi ostali koji imaju problema s mentalnim zdravljem", priopćili su iz engleskog nogometnog saveza. 

(Index.hr/SB)

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...