POMPEO NAJAVLJUJE: "Vojska SAD će gađati samo zakonite ciljeve"

Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je danas da će bilo koji cilj američke vojske prema Iranu, u slučaju da se Iran osveti Americi zbog ubistva njegovog najmoćnijeg generala Kasima Sulejmanija, biti legalan prema zakonima oružanog sukoba.

  • Svijet

  • 05. Jan. 2020  

  • 0

Pompeo je upitan u ABC-ovoj emisji "Ova sedmica" da prokomentariše tvrdnju američkog predsjednika Donalda Trampa iznijetu u subotu na njegovom Twitteru nalogu da Sjedinjene Američke Države imaju 52 cilja u Iranu, od kojih su "neki na vrlo visokom nivou i važni za Iran i iransku kulturu".

Zakoni oružanog sukoba zabranjuju namjerno gađanje kulturnih lokaliteta u većini slučajeva, prenio je AP.

"Svaka meta koju pogodimo biće zakonita meta, meta sa jedinstvenom misijom - odbranom i zaštitom Amerike ", rekao je Pompeo.

(Tanjug/SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...