NI U NJEMAČKOJ NE VJERUJU SVOJIM OČIMA: Volkswagen zadaje žestok udarac Daciji, oživljavaju legendarni RUSKI MODEL…

Ruska marka Moskvič je od 2008. nominalno je u vlasništvu koncerna iz Wolfsburga, pa bi to mogla biti poluga uspjeha za rusko tržište

  • Auto

  • 07. Jan. 2020  

  • 0

Jesu li automobilistički simboli komunizma uistinu dio prošlosti? Devedesetih se činilo da je tako, no Renault je uspjehom Dacije pokazao da ne moraju biti, a kao asa u rukavu imaju i Ladu. Škoda pak, u vlasništvu Volkswagena, odavno nije bazni, jeftini brend, svakim se novim modelom sve više uzdiže i napušta osnovni cjenovni rang.

Kompanija iz Wolfsburga je 2008. kupila pravo na korištenje već pomalo zaboravljeni Moskvič, a kasnije ga produžila do 2021. Službenih najava još uvijek nema, ali Nijemci rijetko kada bacaju novac uludo, pa nikoga ne bi trebalo iznenaditi uskrsne li uskoro i legendarni Moskvič.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...