ČUDO NEVIĐENO: Zavirite u GRAD BUDUĆNOSTI čuvenog proizvođača automobila… (VIDEO)

Toyota je taj plan otkrila na velikom sajmu tehnološke industrije CES u Las Vegasu

  • HiTec

  • 07. Jan. 2020  

  • 0

Japanska kompanija Toyota planira sagraditi prototip „grada budućnosti“ u podnožju planine Fuji, koji će se napajati vodoničnim ćelijama i funkcionirati kao laboratorija za robotizovane automobile, pametne kuće, vještačku inteligenciju i druge tehnologije, saopćila je ta kompanija, prenosi agencija Tanjug pozivajući se na Reuters.

Toyota je taj plan otkrila na velikom sajmu tehnološke industrije CES u Las Vegasu.

Projekat će biti smješten na mjestu zatvorene fabrike i zvat će se „Izatkani grad“ (Woven City), u znak sjećanja na početke Toyote kao proizvođača mašina za tkanje.

Grad će biti dom stalno nastanjenim žiteljima i istraživačima, prenosi Reuters.

Toyota nije otkrila koliko će ovaj projekat koštati.

Smanjenje emisije štetnih gasova

I rukovodstva drugih najvećih proizvođača automobila razmatraju kako bi gradovi budućnosti mogli biti dizajnirani kako bi se smanjila emisija štetnih gasova koja utiče na klimu, smanjile gužve i internet uveo u svakodnevni život.

Međutim, Toyotin plan da izgradi zajednicu na 71 hektaru u blizini planine Fuji je veliki korak naprijed u odnosu na ono što su konkurenti predložili.

Japanska kompanija očekuje kako će u gradu u početku živjeti 2.000 ljudi.

Početak izgradnje grada budućnosti planiran je za iduću godinu, a dizajnirat će ga danski arhitekt Bjarke Ingels, koji je projektovati i Kule bliznakinje u New Yorku i Googleove prostorije u Silicijskoj dolini u SAD i u Londonu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...