Gastro
SPECIJALITET TRADICIONALNE KUHINJE: Napravite sogan dolmu na malo drugačiji način, nećete se pokajati (VIDEO)
10. Feb. 20210
Ona je najukusnija, ali i najkomplikovanija od svih dolmi
Gastro
07. Jan. 2020 07. Jan. 2020
0
10 malih glavica luka
1 kašika bijelog sirćeta
500 gr mljevene teletine
1 šaka riže
1 kašika koncentrata paradajza
2 čehne bijelog luka
peršun
2 kašike putera
2 kašike paradajz pirea
so
biber
1, Glavice luka oguliti i odrezati gornje i donje strane.
2. Staviti u vodu sa sirćetom i prokuhati dok ne omekša.
3. Vaditi jednu po jednu membranu luka.
4. Pomiješati meso, rendani bijeli luk i rižu.
5. Smjesom puniti luk i redati ga u nauljenu šerpu.
6. Zaliti vodom da pokrije luk i kuhati sat vremena na laganoj vatri.
7. Pred kraj kuhanja na puteru propržiti paradajz pire i zaliti njime sogan dolmu.
8. Kuhati još 10-ak minuta i servirati.
Prijatno!:)
(SB/Domacica.com)
Kultura
IZDVAJA SE JEDNA SERIJA: Objavljene su ovogodišnje nominacije za septembarsku dodjelu nagrade Emmy
Prije 11 min0
Regija
MONIKA ISTRAŽILA ŠTA NA HRVATSKOJ OBALI MOŽETE S 10 EURA: Rezultat će mnoge ostaviti bez teksta
Prije 13 min0
Svijet
TRUMP OTKRIO DA LI JE ZAVRŠIO SA PUTINOM: "Skoro postignemo mir, a on sruši zgradu u Kijevu"
Prije 24 min0
Regija
GROZNE SCENE STIŽU IZ PODGORICE: Navijači "Budućnosti" tukli su se cijelo poluvrijeme (VIDEO)
Prije 25 min0
Gastro
JELO FAMOZNIH BOJA: Ako trebate nešto brzo, jednostavno i ukusno napravite spicy tjesteninu baš na ovaj način
13. Jul. 20250
Gastro
KULINARSKI HIT DANA: Poklanjamo recept za domaću paštetu od piletine, sve što vam je potrebno sigurno već imate u kući...
14. Jul. 20250
Gastro
OVA SALATA JE SVE, SAMO NIJE DOSADNA: Zove se "Coleslaw" i prepuna je svježih, živahnih okusa koji će razbuditi...
14. Jul. 20250
Gastro
MIRISI I OKUSI DJETINSTVA: Napravite originalne tulumbe po starom bosanskom receptu…
Prije 16h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.