MORA I ONA NEKAD NA HASTAL: Napravite sogan dolmu kad budete imali vremena na ovaj način...

Ona je najukusnija, ali i najkomplikovanija od svih dolmi

  • Gastro

  • 07. Jan. 2020  07. Jan. 2020

  • 0

SASTOJCI:

10 malih glavica luka 

1 kašika bijelog sirćeta 

500 gr mljevene teletine 

1 šaka riže 

1 kašika koncentrata paradajza 

2 čehne bijelog luka 

peršun 

2 kašike putera 

2 kašike paradajz pirea 

so 

biber 

PRIPREMA: 

1, Glavice luka oguliti i odrezati gornje i donje strane. 

2. Staviti u vodu sa sirćetom i prokuhati dok ne omekša. 

3. Vaditi jednu po jednu membranu luka. 

4. Pomiješati meso, rendani bijeli luk i rižu. 

5. Smjesom puniti luk i redati ga u nauljenu šerpu. 

6. Zaliti vodom da pokrije luk i kuhati sat vremena na laganoj vatri. 

7. Pred kraj kuhanja na puteru propržiti paradajz pire i zaliti njime sogan dolmu. 

8. Kuhati još 10-ak minuta i servirati. 

Prijatno!:) 

(SB/Domacica.com)   

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...