PEĐA KOJOVIĆ SEBI PRISVOJIO KANTON SARAJEVO, PA NE DA PEČAT: "Provale vam u stan i zahtijevaju da im date ključ."

Kanton je zajedničko vlasništvo svih stanara, tj. građana Kantona Sarajevo, koji kod koga će biti "ključ od stana" donose svake četiri godine, birajući svoje predstavnike. S obzirom da je u Kantonu Sarajevo formirana nova većina koju je izabirala većina "stanara", stranci Peđi Kojovića i njenih partnera isteklo je stanarsko pravo.

  • Mini market

  • 08. Jan. 2020  08. Jan. 2020

  • 6

Iako smo već uveliko zagazili u 2020., trakavica oko Kantona Sarajevo i formiranja nove većine ne jenjava. Stranke bivše "šestorke" koja je u međuvremenu spala na četvorku, i dalje odbijaju predati pečat novoizabranom predsjedavajućem Skupštine KS Mirzi Čeliku, tvrdeći da je sjednica na kojoj je izabran bila nelegalno sazvana. I dok su Čelikur protagonisti "četvorke" jučer fizički onemogućili da uđe u kancelariju Predsjedavajućeg, viđenje cijele situacije iznio je i predsjednik Naše stranke. 

"Priča o pečatu SKS može se sumirati na sljedeći način: provale vam u stan i zahtijevaju da im date ključ", napisao je Kojović na svom Twitter profilu.



Ovaj analogija Kojovića iako možda na prvi pogled zvuči efektno, potpuno je besmislena te predstavlja čisti logički apsurd. Naime, stan u koji Vam upada provalnik Vaše je privatno vlasništvo i provaljivanje u njega i zahtijevanje da mu predate ključ predstavlja direktan napad na Vaše vlasništvo i ličnost. S druge strane, Kanton Sarajevo i njegova Skupština organi su čija je prvenstvena uloga da štiti i zastupa interese njegovih građana, a izabrani zastupnici, ministri i svi zaposlenici u njegovim institucijama imaju ulogu svojevrsnih sluga izabranih od strane građane, koje su tu na privremenom radu da zastupaju njihove interese. 

Dakle, Kanton je zajedničko vlasništvo svih stanara, tj. građana Kantona Sarajevo, koji kod koga će biti  "ključ od stana" donose svake četiri godine, birajući svoje predstavnike. S obzirom da je u Kantonu Sarajevo formirana nova većina koju je izabirala većina "stanara", stranci Peđi Kojovića i njenih partnera isteklo je stanarsko pravo. 

Tako funkcioniše demokratije i stoga se iskreno nadamo da Peđi Kojoviću nekoliko mjeseci izvršne vlasti nije bilo dovoljno da sebi umisli da Kanton ili, kako bi ideolog njegove stranke rekao "Republika Sarajevo", treba da bude njihov privatni feud.

(S.B.)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...