VAŽNO UPOZORENJE GRAĐANIMA GLAVNOG GRADA: Zrak u Sarajevu je OPASAN, moguće ozbiljne posljedice po zdravlje, evo gdje je NAJGORE...

Mjerne stanice na svim lokacijama u Sarajevu pokazuju da je zrak u glavnom gradu opasan

  • Hronika

  • 10. Jan. 2020  10. Jan. 2020

  • 0

Prema podacima mjerne stanice na Ambasadi SAD u Sarajevu od 7 sati, indeks kvaliteta zraka iznosi 400. Aparati Udruženja Eko akcija pokazuju iste vrijednosti.

U naselju Otoka indeks kvaliteta zraka iznosio je 218, dok je na Bjelavama dostigao vrijednost 370. Aparat kod Vijećnice pokazuje 324.

"Ozbiljne posljedice moguće za cjelokupno stanovništvo! Tokom boravka vani treba izbjegavati bilo kakve napore. Najugroženije kategorije stanovništva: trudnice, stare osobe i djeca, osobe s respiratornim i srčanim problemima, morale bi ostati u zatvorenom"; navode iz Eko akcije.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...