ZVIZDIĆ DAJE PUNU PODRŠKU NOVOM SAZIVU VIJEĆA MINISTARA BIH: "Na proljeće počinju projekti vrijedniji od milijardu eura"

"Novom sazivu Vijeća ministara BiH treba dati punu podršku u realizaciji projekata koji mogu dovesti do jačanja unutrašnje reintegracije, dugoročne političke i socijalne stabilnosti, ekonomskog rasta i razvoja i vladavine zakona", izjavio je predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić

  • Ekonomija

  • 10. Jan. 2020  10. Jan. 2020

  • 0

Zvizdić navodi da je ta podrška potrebna i "zbog daljih kredibilnih aktivnosti na putu evroatlantskih integracija i ispravnog pozicioniranja BiH u međunarodnim i regionalnim odnosima".

"U ovom trenutku, vladajuća koalicija ima komotnu većinu u oba doma parlamenta BiH, i to je izuzetno važna činjenica, koju novoimenovani Savjet ministara treba da iskoristi na najbolji način", rekao je Zvizdić za Dnevni avaz. On kaže da se već na proljeće može očekivati operacionalizacija brojnih projekata koji su otkočeni u parlamentu BiH, a riječ je o više stotina miliona grant sredstava, kao i više od milijardu evra za infrastrukturne projekte, prvenstveno auto-put na Koridoru "Pet ce" i izgradnju brzih puteva u BiH.

Zvizdić je rekao da nije optimista u vezi sa brzim formiranjem Vlade Federacije BiH.

(Vijesti.ba/RTRS)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...