ONA NIJE SAMO ZA ISPRŽITI U TAVI: Napravite paštetu od pileće džigerice i uživajte

Ako ste ljubitelj paštete, pripremite vlastitu kod kuće umjesto da kupujete gotove, pune konzervansa

  • Gastro

  • 10. Jan. 2020  10. Jan. 2020

  • 0

SASTOJCI:

500 gr pileće džigerice  

1 luk  

1 čehna bijelog luka  

1 kašika putera  

maslinovo ulje  

so  

biber  

PRIPREMA:  

1. Pileću jetricu očistite pa stavite u šerpu sa vodom da se kuha.  

2. Luk sitno izrežite pa propržite na maslinovom ulju.  

3. Dodajte bijeli luk i kuhanu džigericu.  

4. Ostavite da se ohladi pa sameljite u blenderu.  

5. Dodajte puter sobne temperature, so i biber, a potom dobro sameljite.  

6. Ostavite u frižideru da se ohladi i uživajte.   

Prijatno!:)  

(SB/Domacica.com)             

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...