OVO SE DUGO IŠČEKIVALO: Samsung na CES sajmu predstavio novu seriju 8K televizora, evo čime se hvale…

Samsung je 8K QLED liniju proširio s ojačanim AI Quantum 8K procesorom i dizajnom

  • HiTec

  • 12. Jan. 2020  

  • 0

Najsnažniji televizor iz ove serije nosi oznaku Q950TS QLED 8K. Odlikuje ga ultra tanki dizajn i visoka kvaliteta slike i zvuka. Uz spomenuti AI Quantum 8K procesor tu je i podrška za 8K Upscaling te opcija Adaptive Picture koja automatski optimizira sliku na ekranu ovisno o ambijentalnim uvjetima i pojedinačnim slikama.

Q950 ima najnoviji  Quantum Processor 8K s poboljšanim AI mogućnostima koji koriste strojno učenje za analizu i prepoznavanje karakteristika pojedinih piksela.

QLED 8K 2020 linija je među prvima u industriji koja je podržala reprodukciju izvornih 8K sadržaja. U 2020. godini korisnici će moći uživati i gledati video zapise AV1 kodeka snimljene u 8K na QLED 8K televizorima. Samsung je otkrio i da surađuje s partnerima poput YouTubea za streaming izvornog 8K sadržaja. Usvajanje AV1 kodeka omogućava bolje stope kompresije i podršku HDR10+ tehnologije, dimenzionalnosti slike, optimizacije svjetline i kontrasta.

Q950 ima zvučnike sa svake strane zaslona, kao i niskotonce sa stražnje strane. Jedini problem nove serije Samsung televizora mogla bi biti cijena, već se šuška kako će biti „paprena“.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...