JOŠ JE RANO ZA OVAKVE NOVOTARIJE: Pogledajte što se dogodilo „Tesli“ kada je pri brzini od 120 kilometara na sat naletio na lokvu na cesti… (VIDEO)

Na YouTubeu je osvanuo video na kojem se vidi kako Teslin Model 3 nalijeće na veću količinu vode na cesti, te klizi s nje, a sve pod budnim okom autopilota

  • Auto

  • 13. Jan. 2020  

  • 0

Teslin sustav za pomoć pri vožnji daje tek manju količinu autonomije njihovim vozilima. Iako pretenciozno nazvan autopilot, u stanju je tek zadržavati automobil u voznoj traci, promijeniti traku, te paziti na razmak od drugih automobila.

No, autopilot nije savršen niti se zna nositi sa svim izazovima teških prometnih i vremenskih uvjeta. To najbolje pokazuje video u kojem vozač brzinom od 120 km/h „Modelom 3“ vozi običnom cestom, i to pri obilnoj kiši i lokvama na cesti.

Video je nastao u sklopu izazova u kojem je ovaj vlasnik „Tesle“ pokušao 24 sata provesti u automobilu i voziti se isključivo pomoću autopilota.

Pogledajte što se dogodilo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...