NIZOZEMSKI AMBASADOR ŠOKIRAO SVIJET: Izgleda da imamo problem, u Republici Srbiji ćemo se…

"Izgleda da postoji mali problem oko zvaničnog imena moje zemlje..."

  • Regija

  • 13. Jan. 2020  13. Jan. 2020

  • 4

Ambasador Holandije u Srbiji Gilles Beschoor Plug izjavio je da će se u Srbiji ta zemlja i dalje zvati Holandija.

"Izgleda da postoji mali problem oko zvaničnog imena moje zemlje: Netherlands (Nizozemska). Da, mi ćemo prestati da koristimo popularno ime Holandija, ali poštujemo jezike u kojim nema prihvaćenog prijevoda. U Srbiji ćemo se i dalje zvati Holandija", napisao je ambasador na svom Twitter nalogu.

Odbor za standardizaciju srpskog jezika zauzeo je u petak, 10. januara, zvaničan stav da seu Srbiji i dalje upotrebljava naziv Holandija, iako je ta evropska kraljevina odlučila da od 1. januara koristi isključivo svoje pravo ime Nizozemska.

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...