STEVANDIĆ OTVORENO PRIJETI VISOKOM PREDSTAVNIKU: "Republika Srpska će prijaviti Inzka; Znamo da ne voli RS…“

Predsjednik Srpskog kluba u Predstavničkom domu parlamenta BiH Nenad Stevandić rekao je da će Republika Srpska prijaviti visokog predstavnika za BiH Valentina Inzka Savjetu bezbjednosti UN-a jer ignoriše vehabijske i ekstremističke pokrete u BiH

  • Politika

  • 13. Jan. 2020  13. Jan. 2020

  • 8

- Inzko već godinama ignoriše potencijalni terorizam u BiH, gdje su potencijalne mete svi građani BiH, a opet sa druge strane bavi se prijavljivanjem verbalnog delikta srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika - rekao je Stevandić povodom najave Inzka da će tužiti Republiku Srpsku Savjetu bezbjednosti UN-a zbog izjava da je država.

On je za današnje "Večernje novosti" rekao da je Dodik stotinu puta rekao da je Republika Srpska država, pa i svi političari u Srpskoj.


- Naša percepcija Republike Srpske je da je ona država. Mi je tako osjećamo. Znamo mi dobro kakav je ustavnopravni poredak BiH i da je to potpuno drugo pitanje - kaže Stevandić.
Prema njegovim riječima, niko iz RS-a ne očekuje da Inzko voli Republiku Srpsku i da prizna Dan Republike, a čak i kada bi došao na proslavu 9. januara, znalo bi se da je ne voli.
- To je Inzkov problem, a ne Republike Srpske - dodao je Stevandić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...