SAD JE DOBIO SVOJE: Bivši policajac i zvijezda RTL-ove serije reketario čovjeka pa brutalno pretučen

Leon Lučić, bivši policajac i glumac naturščik u nekadašnjoj RTL-ovoj seriji KT2 (Krim tim 2), završio je u bolnici s teškim ozljedama glave nakon što je izvukao deblji kraj u pokušaju iznuđivanja jednog zaprešićkog poduzetnika.

  • Društvo

  • 13. Jan. 2020  

  • 2

Lučić je od poduzetnika M.D. tražio da mu plati 100 tisuća eura kako bi mu sredio navodnu utaju poreza. Lučić je, doznaje Index, poduzetniku došao s autentičnim papirima Porezne uprave tražeći novac u zamjenu za zataškavanje cijelog slučaja. Poduzetnik je sve prijavio policiji, no tek tada počinje pravi zaplet.

Policija se nije pojavila na dogovorenom mjestu

"Policija je popisala i označila novac koji je poduzetnik trebao odnijeti na mjesto sastanka, na odmorište uz autocestu pokraj Draganića. On je to i napravio, ali kad se pojavio na dogovorenom mjestu, policija se nije pojavljivala. Kako je na sastanak došao u pratnji prijatelja, a s Lučićem je dogovorio da dođe sam, ovaj je podivljao i počeo pratitelja tući drškom pištolja po glavi. U sukob se uključio i poduzetnikov prijatelj i pretukao Lučića", rekao je Indexu izvor upućen u cijeli događaj. 

Dali mu broj isključenog telefona

Naš izvor sumnja da riječ nije samo o tome da je policijska klopka pošla po zlu nego da je policija namjerno cijelom slučaju pristupila šlampavo.

 

"Dali su mu broj telefona na koji se trebao javiti ako nešto bude sumnjivo ili krene po zlu, ali taj broj je bio isključen", kaže naš izvor. 

Policija tvrdi da se s iznuđivačem našao na svoju ruku

U zagrebačkoj policiji, pak, imaju drugačiju priču.

"Policijska postaja Zaprešić je 7. siječnja 2020. godine zaprimila kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Iznuda“ u pokušaju. Tijekom provođenja izvida, žrtva kaznenog djela unatoč upozorenjima i uputama policijskih službenika nije postupila u skladu s tim, već se samoinicijativno odlučila sastati s počiniteljem, kojom prilikom se i dogodilo kazneno djelo za koje kriminalističko istraživanje provodi Policijska uprava karlovačka", poručili su nam iz zagrebačke policije.

"To nije istina, sve je bilo dogovoreno s policijom. Oni su kasnili dvadesetak minuta na mjesto primopredaje", tvrdi Indexov izvor.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...