ADVOKAT FERAGET GRMI: "Mi imamo snimak, Dženan i Alisa Mutap su u Velikoj Aleji bili u pola 10. Imamo dokaze koji ..."

"Nemaju niti jedan validan dokaz da se desila nesreća, ono što imaju je podmetnuto. Sad se otvaraju druga poglavlja; ko je razbijao kombi, ko je razbijao žmigavce?", istakao je za N1 Ifet Feraget, advokat porodice Memić u slučaju smrti Dženana Memića.

  • Društvo

  • 13. Jan. 2020  

  • 1

"Pravo na obrazloženje presude je jedno od temeljnih ljudskih. Ja ovaj slučaj isto kao i slučaj Davida Dragičevića poznajem u tančine i ono što mene čini praznim jeste da do ovoga nije smjelo doći. Nemaju niti jedan validan dokaz da se desila nesreća, ono što imaju je podmetnuto. Sad se otvaraju druga poglavlja; ko je razbijao kombi, ko je razbijao žmigavce? Mi imamo snimak, Dženan i Alisa Mutap su u Velikoj Aleji bili u pola 10. Sad se otvaraju potpuno druga pitanja", kazao je Feraget za N1 i dodao:

"Ja sam siguran da u našem Ustavu stoji da je pravo na život temeljno ljudsko pravo i zahtjeva da svako onaj za koga postoje i najmanje naznake u ovo zataškavanje bude procesuiran. To je propisano i u Evropskoj konvenciji koja je starija od našeg zakona".

Feraget je kazao da su "sa današnjim danom ponovo na nuli".

"Sa današnjim danom smo ponovo na nuli. Dokazi govore svojinm vlastitim jezikom, nije bitno šta mi mislimo, bitno je da na Dženanovom tijelu nema nijedne povrede koja se može dovesti u vezu sa ovakvom presudom".

"Ja potenciram da su svi jednaki pred zakonom, i da tužilac mora odgovarati za ono što je uradio pred zakonom. Zbog čega se članica Vijeća koja nema zakonska ovlaštenja obraća meni, a meni dok iznosim završnu riječ nema niko pravo da prekine. Ja sam znao iznositi završnu riječ po tri dana. U završnoj riječi sam demantovao, dakle ja sudiju moram ubjediti da sam upravu dok iznosim dokaze", kazao je Feraget.

Još je istakao da će se do pravde doći i bez Ljube Seferovića.

"Do pravde ćemo doći bez Ljube Seferovića, čini mi se da će kad-tad morati početi razmišljati o svojim postupcima. Iskaz Alise Mutap je bio takav da je pokopala samu sebe. Imamo dokaze koji govore potpuno drugačije".

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...