POTVRĐENO PISANJE "SLOBODNE BOSNE": Jasna Duraković otkazala poslušnost stranačkom šefu Fahrudinu Radončiću!

Zastupnica Saveza za bolju budućnost (SBB) u Skupštini Kantona Sarajevo Jasna Duraković poručila je danas da neće glasati za smjenu aktuelne Vlade te dodala da izlazi iz SBB-a.

  • Mini market

  • 13. Jan. 2020  13. Jan. 2020

  • 17

  "Zbog svih građana, glasača, mojih studenata, prijatelja i javnosti općenito, imam potrebu da se javno obratim i obznanim da neću glasati za smjenu aktualne Vlade Kantona Sarajevo, da izlazim iz SBB-a te da ostajem nezavisna zastupnica i da nemam namjeru vratiti mandat u Skupštini Kantona Sarajevo, iako se to od mene očekuje", poručila je na početku obraćanja.

Ona je na Facebooku napisala da su je mnogi njeni dobronamjerni prijatelji, a i oni “dobronamjerni”, upozoravali da to ne radi i plašili je teškim posljedicama, neprijateljstvima, montiranim aferama i slično.

"Pogotovo za ženu koja iza sebe nema zaštitu ni oca, ni brata, ni muža, a uz to je i samohrana majka maloljetnog djeteta. Međutim, ja principijelno ne mogu podržati izdaju naših obećanja i dogovora ni po koju cijenu, pogotovo kada je riječ o jednoj ovako pozitivnoj priči kakva je sa Vladom Kantona Sarajevo."

Naglašava da bi time na najgrublji način izdala i moralnu, i odgojnu, i političku i svaku drugu ostavštinu njenog oca dr. Nijaza Durakovića, koji, kako kaže, nije htio popustiti ni pred mnogo težim izazovima.

"To je razlog i što neću vratiti mandat, koji sam svojim imenom i prezimenom zaslužila na proteklim izborima, jer bih ga time prepustila ljudima koji bi poslušnički dizali ruke za sve što im se kaže. Ovom prilikom se zahvaljujem gosp. Fahrudinu Radončiću za pruženu priliku, koju sam ja časno nastojala opravdati, ali kod ovog principa putevi nam se razilaze. Moje službeno pismo o izlasku iz SBB-a će dobiti preporučenom poštom. Imperativ je držati se ispravnih političkih i ljudskih principa jer karakteran čovjek mora voditi računa o datoj riječi i obećanju te o tome šta je pravo i pošteno, uz krajnji respekt malog čovjeka. Ja sam, eto, donijela ovu odluku, koja nije bila nimalo jednostavna, a sve vas molim za podršku i razumijevanje", zaključila je Jasna Duraković.

Podsjećamo, "Slobodna Bosna" je prije nekoliko mjesci objavila kako Jasna Duraković neće glasati za smjenu Vlade Sarajevskog kantona, a razlog je privatne naravi. Naime, Jasna Duraković je već dulje vremena u emotivnoj vezi sa Admirom Katicom, ministrom MUP-a u Vladi Kantona, kadrom Naroda i pavde. Birajući između stračke lojalnosti i emocija - Jasna Duraković j izabrala emocije.

No, glas Jasne Duraković ionako nije presudan, budući da je tročlana koalicija (SDA, SBB i DF) već osigurala nadpolovičnu većinu potrebnu za prekompoziciju kantonalne vlasti. 

(S.B.)

Komentari - Ukupno 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...