ČOVIĆ SLAVI, DODIK SUZE RONI: Hrvati imaju novog ministra obrane; Srbija je slomljena; Hrvatska ima četiri doktora; Srbi ginuli bolesni…

U susretu posljednjeg, trećeg kola A skupine europskog rukometnog prvenstva Hrvatska je u Grazu pobijedila Srbiju 24:21 završivši prvi dio prvenstva s tri pobjede...

  • Mini market

  • 14. Jan. 2020  14. Jan. 2020

  • 0

Utakmica nije imala natjecateljski značaj jer je Hrvatska već osigurala prvo mjesto u skupini i plasman u drugu fazu sa maksimalna dva boda, dok su rukometaši Srbije nakon dva poraza ispali s EP-a. Unatoč tome, obje su ekipe odigrale utakmicu u visokom ritmu.

No, zanimljivo je pogledati dvije različite strane medalje, kada su naslovnice medija u regionu u pitanju. Dok jedni tuguju drugi se raduju. Tako je oduvijek bilo. Osim, ako se neki raduju previše pa u tom slavlju prijeđu sve granice, a oni drugi tugu utapaju tako što vijest o porazu uopće ne objave ili je svedu na mizernih nekoliko redaka skrivenih negdje u ćošku.

„Slobodna Bosna“ je napravila malu analizu naslovnica portala u BiH i regiji, s akcentom na one, uvjetno rečeno, pod kontrolom lidera HDZ-a BiH i SNSD-a.

U Hercegovini su tako rođeni novi „ministri obrane“, „Srbija je razbijena“, „Kauboji su Orlovima slomili krila“, Hrvatska je dobila nove „doktore“, dok je u medijima pod kontrolom Milorada Dodika vijest o porazu potpuno prešućena ili svedena na minornu vijest, kratkog sadržaja.

Uostalom, pogledajte što smo izdvojili…

Na je jednoj strani slavlje

 A, na drugoj tuga...

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...