IDEALNO UZ UTAKMICU ILI KAD BANU NENAJAVLJENI GOSTI: Napravite izvrsne zalogajčiće s integralnim kruhom i oduševite ukućane… (VIDEO)

Naš današnji ukusni zalogaj nastaje za 30 minuta, donosimo recept za 4 osobe

  • Gastro

  • 14. Jan. 2020  

  • 0

SASTOJCI

8 kriški raženog kruha od cjelovitih žitarica

400 g svježeg krem sira

200 g tune

1 žličica curryja u prahu

1 žlica sjeckanog peršina

5 listova blitve

10 zelenih i crnih maslina bez košpica

10 mini paradajza

sol i biber

PRIPREMA

Blitvu operemo i nožem odvojimo bijeli, tvrdi dio. U lonac iznad pare stavimo listove blitve, poklopimo i kuhamo 1-2 minute. Zatim listove blitve premjestimo u posudu s ledenom vodom, da se ohlade.

Svježi krem sir podijelimo u dvije zdjelice, u jednu dodamo sjeckani peršin, u drugu curry prah, oba sira začinimo solju i biberom, te izmiješamo sastojke.

Na dasku stavimo dvije kriške kruha, premažemo ih sirom s curryjem, preklopimo novim kriškama kruha, na jednu krišku stavimo listove tune i preklopimo s druge dvije.

Na isti način pripremimo i drugi sendvič, ali s drugim namazom od sira, a umjesto tune stavimo listove blitve.

Dobivene sendviče narežemo na kocke, svaku nabodemo čačkalicom s maslinom ili mini paradajzom i poslužimo.

Prijatno!

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...