RADONČIĆEV SBB ODGOVORIO JASNI DURAKOVIĆ: "Izdala je samu sebe, to najbolje dokazuje snimak njenog govora iz Stoca" (VIDEO)

Prss služba SBB-a nije željela komentirati objavu kantonalne zastupnice Jasne Duraković da napušta Savez za bolju budućnost (SBB) i da neće glasati za smjenu Fortine i Konakovićeve vlade u Kantonu Sarajevo jer, između ostalog, "ne može izdati svoga oca Nijaza Durakovića". Umjesto odgovora, novinare su uputuli na snimak njenog govora iz Stoca od 9. septembra 2018. godine, "iz kojeg će se najbolje vidjeti ko je izdao politiku Nijaza Durakovića, ona ili SBB".

  • Mini market

  • 14. Jan. 2020  15. Jan. 2020

  • 1

Podsjetimo, jasna Duraković je sinoć objavila da napušta SBB i da "ne može podržati izdaju obećanja i dogovora".

-  Ja principijelno ne mogu podržati izdaju naših obećanja i dogovora ni po koju cijenu, pogotovo kada je riječ o jednoj ovako pozitivnoj priči kakva je sa Vladom Kantona Sarajevo. Time bih na najgrublji način izdala i moralnu, i odgojnu, i političku i svaku drugu ostavštinu mog rahmetli oca dr. Nijaza Durakovića, koji nije htio popustiti ni pred mnogo težim izazovima - napisala je, između ostalog, Duraković na Facebooku.

Navela je da je to razlog što neće vratiti mandat, kako je rekla, koji je svojim imenom i prezimenom zaslužila na proteklim izborima "jer bi ga time prepustila ljudima koji bi poslušnički dizali ruke za sve što im se kaže". 

- Ovom prilikom se zahvaljujem gospodinu Fahrudinu Radončiću za pruženu priliku, koju sam ja časno nastojala opravdati, ali kod ovog principa putevi nam se razilaze. Moje službeno pismo o izlasku iz SBB-a će dobiti preporučenom poštom. Imperativ je držati se ispravnih političkih i ljudskih principa jer karakteran čovjek mora voditi računa o datoj riječi i obećanju te o tome šta je pravo i pošteno, uz krajnji respekt malog čovjeka. Ja sam, eto, donijela ovu odluku, koja nije bila nimalo jednostavna, a sve vas molim za podršku i razumijevanje - napisala je Jasna Duraković.

Podsjećamo, "Slobodna Bosna" je prije nekoliko mjeseci objavila kako Jasna Duraković neće glasati za smjenu Vlade Sarajevskog kantona, a razlog je privatne naravi. Naime, Jasna Duraković je već dulje vremena u emotivnoj vezi sa Admirom Katicom, ministrom MUP-a u Vladi Kantona, kadrom Naroda i pavde. Tako je jadna Duraković morala birati između stranačke lojalnosti i emocija i, očigledno, prevagnule su emocije. 

No, glas Jasne Duraković ionako nije presudan za sudbinu kantonalne vlasti, budući da je tročlana koalicija (SDA, SBB i DF) već osigurala natpolovičnu većinu potrebnu za prekompoziciju kantonalne vlasti. 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...