TRUMP SIGURNO NEMA DRUGOG POSLA NEGO DA BRINE ZA IMOVINU SPC-a U CRNOJ GORI: Istočnoamerički episkop pisao američkom predsjedniku

Episkop istočnoamerički SPC Irinej kaže da je pismo, koje je uputio predsedniku SAD povodom dešavanja zbog Zakona o slobodi veroispovesti u CG, stiglo do Trampa

  • Društvo

  • 14. Jan. 2020  14. Jan. 2020

  • 0

"Primio sam povratnu informaciju iz Bele kuće da je sadržaj pisma prenet predsedniku Trampu, tako da znam da je došlo do njega", rekao je episkop Irinej za Sputnjik.

On je u pismu pozvao Trampa da kod Vlade Crne Gore interveniše da "pod hitno prestanu i odustanu od progonstva koje čine po verskoj osnovi, i od oduzimanja, vekova starih, bogomolja SPC-a" u toj zemlji.

"Želimo privoleti Vašu hitnu pažnju na oštru zloupotrebu verskih sloboda i prava na posed imovine u Republici Crnoj Gori. Nakon što je Skupština Crne Gore usvojila Zakon o slobodi veroispovijesti ili uverenja i pravnom položaju verskih zajednica, došlo je do brutalnog sukoba s miroljubivim hrišćanskim pravoslavnim demonstranatima, koji su samo želeli da zaštite svoje svetinje od nasilnog otimanja", naveo je episkop Irinej u pismu predsjedniku SAD-a.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...