DF APELUJE NA TUŽILAŠTVO: Procesuirajte odgovorne za stanje u "Zenicatransu"

Nakon što je prije nekoliko dana Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić posjetio radnike JKP “Zenicatrans-prevoz putnika”, i kazao da će pokušati utjecati da se zakaže tematska sjednica Gradskog vijeća Grada Zenica o rješavanju problema Zenicatransa, jutros je iz izdato saopštenje za javnost u kojem pozivaju Tužilaštvo da procesuira odgovorne za stanje u "Zenicatrans".

  • Vijesti

  • 14. Jan. 2020  14. Jan. 2020

  • 0

Saopštenje DF-a prenosimo u cjelosti:

"Vezano za aktuelna dešavanja i problematiku JKP „Zenicatrans“ Prevoz putnika d.d. Zenica kao i mogućim rješenjima dramatične situacije u istom, Demokratska fronta će u Gradskom vijeću Grada Zenice pružiti podršku izdvajanju i opredjeljivanju sredstava iz Budžeta Grada Zenice namijenjenih za izmirivanje obaveza koje su ovo preduzeće dovele u kritičnu situaciju ili nekoj drugoj opciji koja bi predstavljala rješenje trenutne situacije.

Radnička prava i ostvarivanje istih moraju biti prioritet svake odgovorne političke opcije, kao i izmirivanje obaveza prema dobavljačima i poreznoj upravi.

Kontinuirano smo učestovali u svim relevantnim razgovorima za rješavanje aktuelne situacije, te će tako biti i u narednom periodu.

Pozivamo Tužilaštvo da poduzme mjere iz svoje nadležnosti te pokrene procedure i procese koji će utvrditi odgovorne osobe za stanje u kojem se nalazi JKP „Zenicatrans“ Prevoz putnika d.d. Zenica."

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...