DODIK, NIKADA DOSADNIJI: "Način na koji radi Ustavni sud BiH ne prihvatamo"

Republika Srpska je u svakom obliku država. Nemamo samo stolicu u Ujedinjenim nacijama, a sve ostalo imamo. Imamo svoj budžet, policiju, i narod koji je za Srpsku, poručio je Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, gostujući na RTS-u.

  • Politika

  • 14. Jan. 2020  

  • 8

On je istakao da odluka Ustavnog suda BiH da 9. januar nije Dan Republike Srpske, velika nepravda prema Srpskoj, ali i njenom narodu.

- Sud BiH pokušava da sudi istorijskim činjenicama. Srpska je proglašena u miru, nikakvih ratnih dešavanja nije bilo. Uvijek je sporno kada su u pitanju Srbi. Način na koji radi Ustavni sud BiH ne prihvatamo. Dio međunarodne zajednice gura tu priču. Isti sudija u Sjevernoj Makedoniji proglasi Ilinden za državni praznik, a u Republici Srpskoj Sveti Stefan dira nečija osjećanja. Pitam se čija? - naglasio je Dodik.

On je ponovio da BiH čine dva entiteta i tri naroda, i da to je istorijska činjenica.

- Aneksom 10 uveden je visoki predstavnik, a Savjet bezbjednosti UN nije mu dao nikakva ovlašćena, pa ni bonska. I kako danas mi da prihvatimo Valentina Inzka, ili nekog drugoga. U Predsjedništvu BiH se borim za interese Srpske. BiH ne mora biti, ali Srpske mora, i sa takvim stavom idem u Sarajevo - naglasio je Dodik gostujući na RTS-u.

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...