CRNOGORSKI MITROPOLIT VRLO DIREKTNO: "Ovo je pitanje državnosti Crne Gore"

Crna Gora ne može postojati bez Crnogorske pravoslavne crkve, kazao je mitropolit CPC Mihailo.

  • Regija

  • 14. Jan. 2020  

  • 0

“Bez Crnogorske pravoslavne crkve sa svojom vjekovnom imovinom Crna Gora nije potpuna država, a Zakon o slobodi vjeroispovijesti je u tom smislu ključna istorijska prekretnica”, rekao je mitropolit Mihailo za Al Jazeeru.

Prema njegovim riječima, to je jedno od najvažnijih pitanja državnosti Crne Gore i u njoj Crnogorske pravoslavne crkve.

“Sad i narod zna da Crna Gora ne može postojati bez Crnogorske pravoslavne crkve”, ističe Mihailo.

CPC je, dodaje, stvarala Crnu Goru.

“Žele da uzmu u njihovo vlasništvo ono što smo mi 1920. pravili nakon oslobođenja od Turske. To je nemoguće. Ukoliko se crkve i manastiri ne bi vratili Crnoj Gori, pa tek onda Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi, onda Crna Gora ne bi postojala kao država”, kazao je, između ostalog, Mihailo.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...