ZA NE POVJEROVATI: U Splitu spremaju prosvjed podrške trostrukom ubici

Zvuči nevjerovatno, ali na na facebooku se najavljuje prosvjed podrške ubici iz Splita. 

  • Regija

  • 14. Jan. 2020  14. Jan. 2020

  • 0

"Oko 15.000 ljudi očekujemo. Protest će biti u Splitu. Mi smo se okupili radi naše djece, da naša djeca danas sutra ne dožive ovu situaciju u koju je ušao Filip", rekla je Mirela Znaor iz Pravde za Filipa za Novu TV.

Tri osobe koje je policija privela nakon pucnjave u Splitu puštene su na slobodu. Protiv njih nisu podnesene nikakve prijave, potvrdila je glasnogovornica Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Slučaj je komentirao i stručnjak za sigurnost Tonći Prodan. 

"Postoji pravilo da jedno nasilje rađa drugo i stvara spiralu. Ne bih isključio takvu situaciju u ovom slučaju s obzirom na viralnost društvenih mreža, brzinu širenja vijesti, formiranje raznih grupa. Ne bih isključio eventualne osvete. Mislim da bi to trebalo prevenirati, to nije izvjesno da će se dogoditi, ali, evo, to je jedan od scenarija", tvrdi Prodan. I potvrđuje - događaj je narušio percepciju sigurnosti u Splitu, ali se može dogoditi bilo gdje u Hrvatskoj. "Zbog ovakvih događaja stieče se dojam da je zakazalo više institucija", dodaje Prodan.

A procedura s osumnjičenim je sljedeća - tužitelj koji postupa u predmetu izdaje nalog za psihijatrijsko vještačenje okrivljenika koje će, kako doznaje Nova TV, najvjerojatnije biti povjereno Klinici Vrapče.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...