GRAH OVAKO, GRAH ONAKO, ALI OVO JE NEŠTO POSEBNO: Danas pravimo vegetarijanski chilli, nema mu ravna… (VIDEO)

Dvije vrste graha i bulgur pobrinut će se za to da ne ostanete gladni, a pregršt drugih sastojaka dat će ovom jelu neponovljiv okus

  • Gastro

  • 15. Jan. 2020  

  • 0

SASTOJCI

250 ml soka od paradajza

180 g pšenične krupice (bulgura)

2 glavice luka

100 g mrkve

4 režnja češnjaka

1/2 kašikice mrvljenog kumina

50 g sušenog paradajza

150 g šampinjona

1 kašikica mljevene ljute paprike

1 svježa crvena paprika

1 svježa žuta paprika

400 g pelati paradajza

500 ml povrtne juhe iz kocke

400 g crvenog graha iz konzerve

400 g bijelog graha iz konzerve

ulje

sol i biber

PRIPREMA

U prikladnu posudu ulijemo sok od paradajza i pričekamo da zavrije. Zatim umiješamo bulgur pšenicu i sve zajedno stavimo na stranu.

U lonac na ugrijano ulje dodamo sjeckani luk, mrkvu narezanu na kockice, mrvljeni kumin, protisnuti češnjak, sušeni paradajz narezan na trakice, te sve zajedno malo posolimo i na laganoj vatri pržimo dok povrće ne omekša.

Potom dodamo sjeckane šampinjone, promiješamo sastojke i sve zajedno pirjamo dok ne ispari tekućina koju gljive ispuste.

Zatim umiješamo mljevenu ljutu crvenu papriku, svježu crvenu i žutu papriku narezanu na kockice, ocijeđen i nasjeckan pelati paradajz, ulijemo povrtnu juhu, začinimo solju i biberom, a kada zavri kuhamo 5-6 minuta.

Na kraju u sastojke umiješamo natopljenu bulgur pšenicu, bijeli i crveni grah iz konzerve, sve zajedno kuhamo još 10-ak minuta i poslužimo.

Prijatno!

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...