PUTIN IZUZETNO ZABRINUT: Prvi čovjek Rusije upozorio na mogući rat i pozvao nuklearne sile...

Ruski predsjednik Vladimir Putin je izjavio da bi regionalni sukobi na Bliskom istoku mogli eskalirati u globalni rat

  • Svijet

  • 15. Jan. 2020  15. Jan. 2020

  • 0

Putin je u obraćanju u Federalnoj skupštini Ruske Federacije istakao da postoji potreba za, kako je kazao, “ozbiljnom diskusijom” o međunarodnoj sigurnosti i stabilnosti. Također je dodao da pet nuklearnih sila imaju posebnu “odgovornost u vezi s razvojem čovječanstva”.

"Regionalni sukobi mogu se brzo pretvoriti u prijetnje međunarodnoj sigurnosti. Postoji ozbiljna potreba za razgovorom o stabilnosti i sigurnosti postojećeg svjetskog poretka. Pet zemalja bi morale otkloniti razloge koji mogu izazvati rat", kazao je Putin, prenosi Anadolija.

Naglasio je da se Rusija trenutno osjeća sigurno te da posjeduje najnovije oružje koje “nijedna druga država ne posjeduje”, ali da se, kako je kazao, i dalje mora razvijati i napredovati. (Hayat.ba)  

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...