MIRZA ČELIK REZOLUTAN: "Bez pečata nećemo prisustvovati sjednicama koje je zakazala Kristić"

Mirza Čelik (SDA) je prokomentarisao i dopis OHR, koji je danas predstavila ministrica pravde i uprave KS-a Lejla Brčić

  • Politika

  • 15. Jan. 2020  

  • 0

Nakon što su dva samostalna zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo Damir Nikšić i Damir Marjanović inicirali sastanak na kojem bi se postigao dogovor oko usvajanja odluke o privremenom financiranju, zastupnici novoformirane većine, koju čine SDA, DF, SBB i BOSS odlučili su da neće doći na sjednicu ukoliko ne dobiju pečat i ukoliko Mirza Čelik (SDA) ne dobije priliku da predsjedava sjednicom.

- Mi ćemo ujutro doći da provjerimo da li je pečat vraćen kod sekretara Skupštine, ako se to ne desi mi nećemo prisustvovati sjednicama koje je zakazala Danijela Kristić, kazao je Čelik nakon sastanka.

Poručio je građanina Kantona Sarajevo da neće ostati bez plata.

- Privremeno finansiranje ćemo usvojiti do kraja januara, tako što ćemo na zahtjev 18 zastupnika zakazati sjednicu i usvojiti akt. Nakon toga, sve će biti na premijeru Forti da li će opečatiti tu odluku, dodao je Čelik.

Prokomentarisao je dopis OHR, koji je danas predstavila ministrica pravde i uprave KS-a Lejla Brčić.

- OHR je u svom tumačenju kazao da se stranke u Skupštini trebaju dogovoriti, nije precizirao da je Kristić legalna predsjedavajuća, istakao je Čelik.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...