BURNO U HRVATSKOM SABORU: Andrej Plenković se potpuno pogubio, čak su mu i SDP-ovci APLAUDIRALI...

Na dnevnom redu bio je opoziv ministrice Blaženke Divjak

  • Regija

  • 16. Jan. 2020  16. Jan. 2020

  • 0

Andrej Plenković je u jednom nasmijao zastupnike, a od SDP-ovaca čak izmamio aplauz. Odgovarajući Arsenu Bauku rekao je da mu je drago što je SDP pokrenuo inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Blaženki Divjak, piše N1.

“Meni je drago da ste vi kao SDP pokrenuli ovu inicijativu protiv članice Vlade koja je tu u kvoti HNS-a. On će imati jedan pozitivan efekt. On će zbližiti HDZ i HNS. Je li vam to bilo u interesu?”, pitao je Plenković, na što je nekoliko SDP-ovaca koji se nalaze u sabornici glasno zapljeskalo.

“Pa ja vidim da vi podržavate ovu koaliciju. To je dobro. Vidim da ste mi zapljeskali, da sam vam našao pravu mjeru”, rekao je Plenković, prenosi Dnevnik.hr.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković podsjetio je da je Vlada odbila zahtjev oporbe za smjenom ministricom Divjak.

“Reforma obrazovanja je ključna za hrvatsko društvo i na tom procesu ćemo ustrajati. Ocjene EK su pozitivne o reformi obrazovanja i to treba reći. Stav Vlade je jedinstven. U 4 godine mandata proračun Ministarstva obrazovanja povećan je na 18,6 milijardi kuna, povećan je za 35 posto. Iskorak je to bez presedana. Bit je od te reforme težiti političkom konsenzusu i nastojati postići konsenzus”, kazao je Plenković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...