ČUVENI AMERIČKI GEOPOLITIČKI EKSPERT ZATRESAO SVIJET: „Hrvatsko predsjedavanje je RUSKI TROJANSKI KONJ u Evropi…“

U najnovijoj kolumni za medijsku korporaciju Euronews geopolitički ekspert Theodore William Karasik iznosi ozbiljna upozorenja o hrvatskom predsjedavanju EU

  • Regija

  • 16. Jan. 2020  16. Jan. 2020

  • 0

Navodi da je "ruski trojanski konj u Evropi".

Karasik podsjeća da je već upozoravao da bi suđenje u slučaju INA-MOL moglo Rusiji predati ključeve Evrope, a potom dodaje kako sada te ključeve ima i može ih upotrijebiti za otključavanje Putinovih dugogodišnjih planova za destabilizaciju EU.

On navodi kako hrvatsko predsjedavanje Uniji predstavlja ozbiljnu prijetnju integritetu sastava EU i NATO-a, dokazujući to zataškavanjem ruske lobističke operacije za kontrolu naftno-plinskih dobavnih pravaca, a što su u svom izvještaju o suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu i predsjedniku uprave mađarskog MOL-a Zoltu Hernadiju, u slučaju INA-MOL, utvrdila i dva renomirana pravna stručnjaka.

Detaljno obrazlažući taj slučaj, Karasik posebno govori o sudijama Kai Ambosu i lordu Davidu Andersonu, čiji izvještaji, kako navodi, pružaju alarmantne dokaze o hrvatskoj pravosudnoj korupciji pod direktnim uticajem Rusije, zbog čega Karasik zaključuje da EU mora da spriječi korišćenje hrvatskog predsjedavanja za potrebe ruskih energetskih interesa.

(SB / Agencije)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...