MLADOG GLUMCA NACIONALISTI RAZAPINJU ZBOG ULOGE U „GENERALU“; OGLASILI SE KECMANOVIĆ I BAJIĆ: „Srbin veliča Gotovinu, on je…“

Mladi srbijanski glumac Stefan Vukić našao se na meti srpskih nacionalista zbog svoje uloge u filmu General Antuna Vrdoljaka

  • Kultura

  • 16. Jan. 2020  

  • 1

Iako Vukić čak ne glumi Hrvata, već vojnika JNA, Srbi filmu General zamjeraju činjenicu da afirmativno oslikava generala Antu Gotovinu.

"Strašno: Mladi umjetnik zbog ovog projekta dobio prijetnje, a njegove slike montiraju sa šahovnicom preko lica i ustaškim simbolom U", piše Kurir, koji je pak Vukića stavio na svoju naslovnicu s naslovom "Srbin veliča Gotovinu".

Kurir je na naslovnicu stavio i izjave kulturnih djelatnika koji ne podržavaju Vukićevo sudjelovanje u Generalu.

"Nijedan Srbin ne treba u tome sudjelovati, to je politička lakrdija koja veliča kompletnu nesreću srpskog naroda", rekao je redatelj Radoš Bajić.

"Da sam glumac, nikad ne bih igrao u filmu koji veliča Gotovinu, ali sam protiv bilo kakvog linča umjetnika", istaknuo je pisac Vladimir Kecmanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...