KATARSKI EMIR ŠIROKE RUKE: Ministrica Turković odlikovana ordenom „Al Wajba“ za IZUZETAN DIPLOMATSKI DOPRINOS

Zamjenicu predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministricu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr. Biseru Turković, kao donedavnu ambasadoricu BiH u Državi Katar u oproštajnu posjetu primio je Njegovo Visočanstvo katarski emir šeih Tamim bin Hamad Al Thani,

  • Vijesti

  • 16. Jan. 2020  

  • 0

Tom prilikom katarski emir Al Thani uručio je ministrici Turković orden „Al Wajba“ za izuzetan diplomatski doprinos u jačanju bilateralnih odnosa u svim oblastima između dvije zemlje u toku njezinog mandata kao ambasadora Bosne i Hercegovine u Državi Katar.

Ministrica Turković je izrazila zahvalnost i uvažavanje NJ.V. katarskom emiru i državnim zvaničnicima na podršci i saradnji što je uveliko doprinijelo uspjesima u njenim aktivnostima u Državi Katar.

alt

Katarski emir je poželio ministrici Turković uspjeh u budućem radu kao i u nastavku rada na izgradnji prijateljskih i prosperitetnih odnosa između BiH i Katara.

Ceremonija prijema održana je 14. januara 2020. godine te odlično popraćena u svim medijima u Državi Katar.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...