VELIKO ISTRAŽIVANJE OTKRILO FASCINANTNE PODATKE: Vozači ovih automobila dobili su najviše kazni u prometu, znamo i koja vozila voze najsigurniji vozači…

Najbolje mišljenje o sebi imaju vozači Renaulta, ali statistike kaznenih bodova im ne idu u prilog

  • Auto

  • 17. Jan. 2020  

  • 0

Trgovac automobilima Peter Vardy proveo je istraživanje u Velikoj Britaniji o vozačima i vrstama automobila te sigurnosti u vožnji povezanoj s markama vozila.

Samo istražanje imalo je objektivan i subjektivan dio. Prvi je bio provjera kaznenih bodova u tijelu ovlaštenom za izdavanje i praćenje vozačkih dozvola, a drugi se bazirao na samoprocjeni vozača i tome kako ih drugi vozači procjenjuju prema markama automobila koje voze.

Peter Vardy objavio je tablicu deset marki automobila s najboljim, odnosno najsigurnijim vozačima.

Najsigurniji su bili vozači Suzukija, pa Volva i Vauxhalla (britanskog Opela). Najbolje mišljenje o sebi imaju vozači Renaulta, ali statistike kaznenih bodova im ne idu u prilog.

Vozači zelenih Audija najčešće su kažnjeni u prometu, a vozači BMW-a prvi su po broju kazni za prebrzu vožnju. Najmanje kaznenih bodova imaju vozači sivih Opela.

(SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...