ALEN, OMER, KEMAL, DRAGAN…: Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara odbio pomilovati ove OSUĐENIKE…

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara donio je Odluku o odbijanju molbi za pomilovanja za 12 osuđenika u ovom bh. entitetu

  • Politika

  • 17. Jan. 2020  17. Jan. 2020

  • 0

Kako piše u Odluci, molbe za pomilovanja su odbijene sljedećim osobama:

Nurkić (Zaim) Muhamed

Čamdžić (Sead) Amir

Kajtazović (Sead) Alvin

Sabitović (Omer) Anis

Perla (Rasim) Šemsudin

Habib (Sabahudin) Arnel

Malkić (Pašan) Šerif

Muhović (Rahman) Kemal

Mišković (Perica) Dragan

Zorić (Đurđa) Duško

Nargalić (Salko) Omer

Bodulović (Josip) Alen

Rušmetu Hlivnjaku koji je presudom Općinskog suda Travnik od 13. aprila 2018. godine osuđen za krivično djelo "šumska krađa" na kaznu zatvora u trajanju od osam mjeseci.

"Da se izrečena kazna zatvora u trajanju od 8 (osam) mjeseci zamijeni blažom kaznom zatvora od 8 (osam) mjeseci koja se neće izvršiti ako osuđeni u periodu od 16 (šesnaest) mjeseci ne učini novo krivično djelo", stoji u odluci predsjednika Federacije BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...