"SB" NA LICU MJESTA; FORTO O "UZBUNI" U SARAJEVU: Bolje da se nije ni obratio (FOTO)

'Situacija sa zrakom je kritična u još nekim gradovima u Federaciji i regiji, imamo specifične vremenske uslove, ali to nije izgovor da se ne obratimo"

Foto: MILUTIN STOJČEVIĆ/SB

  • Vijesti

  • 17. Jan. 2020  17. Jan. 2020

  • 4

Edin Forto, premijer Kantona Sarajevo, obratio se danas javnosti usljed velikih problem sa zagađanjem zraka s kojim se ovaj dio Bosne i Hercegovine susreće i ove godine.

Forto je rekao da je situacija kritična i u nekim drugim gradovima u Federaciji, ali i regiji.

''Situacija sa zrakom je kritična u još nekim gradovima u Federaciji i regiji, imamo specifične vremenske uslove, ali to nije izgovor da se ne obratimo.

Prvo, želim reći da bih volio da ovu press konferenciju držimo s nivoom Federacije. Mnogi gradovi i ne mjere ono što mi u Sarajevu imamo, nekoliko stanica koje su tačne pri svom mjerenju. Želim reći da će ova Vlada u ponedjeljak sjesti s većim brojem ambasada s kojima ćemo samo o ovoj temi razgovarati. Tražit ćemo pomoć iz budžeta međunarodnih organizacija'', rekao je Forto.

Potom je najavio šta slijedi.

''Ono suštinski je sljedeće: pokušat ćemo obezbijediti prečišćivače za zrak i maske, posebno za djecu. Također ćemo pozvati privredne subjekte na hitni sastanak jer imamo osjećaj da monitoring nekih privrednih subjekata kako bismo mogli bi imati uvid u ono što se dešava na terenu'', dodao je potcrtavši probleme s kojim se inspekcije i policija susreću na terenu u okviru mjere Uzbuna.

(SB/N1)  

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...