PLENKOVIĆ O RATU DESNICE PROTIV NJEGA: "Sve je počelo zbog jedne kadrovske odluke"

Premijer Andrej Plenković komentirao je stanje u HDZ-u uoči unutarstranačkih izbora koji bi trebali biti održani ovoga proljeća.

  • Regija

  • 17. Jan. 2020  

  • 0

"Što se tiče HDZ-a, ponavljam - HDZ u nazivu ima riječ 'demokratska' koja podrazumijeva da svi članovi i članice mogu pridonijeti HDZ-u... Svatko može dati svoj doprinos", rekao je Plenković, a prenosi N1.

"Ni na koji način neću potpasti pod sve naslove, teorije... vodim stranku na transparentan i, po meni, vrlo uspješan način", kazao je upitan da komentira napise o mogućim konkurentima za mjesto predsjednika stranke.

Intervju Penave u Hrvatskom tjedniku nije, kaže, pročitao. "Nisam, ne."

"Što se tiče HDZ-a i unutarstranačkih izbora HDZ u svom nazivu ima riječ demokratska. Demokratski podrazumijeva prilike, mogućnosti svih članica, članova da iskažu svoje ambicije, svoje želje, eventualno svoje programe, svoje vizije u procesu unutarstranačkih izbora. Svatko od kolega tko želi pridonijeti HDZ-u, svi žele nešto pretpostavljam pozitivno učiniti. Za to će imati šansu."

Na pitanje vidi li Penavu u vrhu HDZ-a, rekao je: "U vrhu HDZ-a ćemo imati onoga tko će dobiti povjerenje naših članova i članica. Svatko može dati svoj doprinos."

Plenković tvrdi da je desnica krenula u rat protiv njega zbog jedne njegove odluke

Odgovorio je i na pitanje mogu li ujedinjeni oponenti ugroziti njegovu poziciju.

"Neću ni na koji način potpasti pod te naslove, teorije, ideje. Vodim stranku zaista na transparentan način, po meni na politički vrlo uspješan način", rekao je.

Na primjedbu da oponenti kažu da vodi stranku u krivom smjeru, rekao je: "To je njihovo mišljenje."

Novinari su ga pitali o tome da mu Kuščević i Ressler nisu javno dali podršku te osjeća li se izdanim.

"Pa nisam ja baš tako osjetljiv na to. Ljudi daju izjave, neka ih sami objašnjavaju", odgovorio je.

Desnica zamjera što ste se udaljili od njih, komentirali su novinari, a Plenković je odgovorio da je to zamjena teza.

"Desnica se udaljila od nas, nemojmo mijenjati teze. Gdje je cijeli problem s desnicom - u jednoj kadrovskoj odluci. Znate li kojoj? Kad smo dobili ministricu kulture umjesto ministra kulture. Nema ideologije, to je izmišljena, nataložena priča", rekao je.

Na pitanje kada će raspisati stranačke izbore, odgovorio je:
"Na vrijeme. U skladu sa statutom."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...