DIGLA SE KUKA I MOTIKA PROTIV VESNE PEŠIĆ: "Poziva na ubistvo Vučića - SAMO CIJEV U GLAVU"

" Ako Brnabićka da ostavku, da znate - sprema se doživotni Vučić. E, nema tu bojkota, samo cev u glavu", napisala je Pešić.

  • Regija

  • 18. Jan. 2020  18. Jan. 2020

  • 4

Beogradska televizija Pink optužila je sociologinju i političku analitičarku Vesnu Pešić  da je otvoreno pozvala na ubistvo predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. 

Ona je objavila status na Twitteru koji je izazvao dosta reakcija.

“Hajde da vas vidim šta ćete kada se proglasi doživotnim predsednikom. Dok tviteraši bezbrižno tviterišu. O tome ne mislite. Eno ga Putin baš to radi. Ako Brnabićka da ostavku, da znate - sprema se doživotni Vučić. E, nema tu bojkota, samo cev u glavu", napisala je Pešić.

Pešić je ovu poruku uputila predstavnicima opozicije u Srbiji koji smatraju da bi trebalo bojkotirati izbore sve dok se ne stvore uslovi za njihovo slobodno i demokratsko održavanje.

Vesna Pešić 

Međutim, vrlo brzo ona je ovaj tvit obrisala, o čemu je obavijestila i svoje pratioce.

"Izbrisala tvit o doživotnom. Mnogo sam se rastužila", napisala je ona u kasnijoj objavi.

Tvit je izazvao brojne reakcije i osude Vučićevih pulena.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da "skandalozni i sramni pozivi na ubistvo predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, nažalost, nisu novina niti se prvi put čuju od opozicione, Đilasove koalicije, i onih ljudi koji ih podržavaju".

"Pored činjenice da se jasno vidi kako bi se oni ponašali prema ljudima koji misle drugačije, ovakav poziv predstavlja i teško krivično delo i nadležna tužilaštva bi trebalo da reaguju", rekao je Stefanović.

Potpredsjednica Vlade Srbije i članica Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Zorana Mihajlović osudila je objavu Vesne Pešić.

"Skandalozno je da neko ko je toliko dugo bio u politici, kao što je Vesna Pešić, koristi svoj uticaj u javnosti da pošalje poruku 'nema tu bojkota, samo cev u glavu'. To nije samo govor mržnje, nego i poziv na fizički obračun s predsednikom Srbije, i to pošto je sama iskonstruisala nepostojeću nameru predsednika da se ''proglasi doživotnim predsednikom'", rekla je Mihajlovićeva u saopštenju za javnost.

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...