DRAMA U BEČU: Hrvatska preokrenula protiv Njemačke i plasirala se u polufinale!

Hrvatska je u polufinalu Evropskog prvenstva u rukometu. Hrvatski rukometaši slavili su 25-24 u dramatičnoj završnici protiv Njemačke.

  • Sport

  • 18. Jan. 2020  18. Jan. 2020

  • 1

U dvoboju 2. kola I grupe rukometnog Eura u Beču hrvatski rukometaši su pobijedili Njemačku s 25-24 (11-14) i tako osigurali polufinale već nakon druge od četiri utakmice drugog kruga.

Pobjedu Hrvatskoj donio je pogodak Igora Karačića 90 sekundi prije kraja, te odbrana Marina Šege 13 sekundi prije kraja.

Kod Hrvatske je Igor Karačić postigao 7 golova, a Domagoj Duvnjak pet, dok je Nijemce predvodio Gensheimer s 4 gola.

Hrvatsku očekuju još dvoboji sa Španijom i Češkom.

U istoj grupi rukometaši Španije savladali su domaćina Austriju s 30-26 (17-16). 

Evropski prvaci su Austrijance slomili tek sredinom drugog dijela, kad su po prvi puta došli u vodstvo od četiri razlike. 

Španija je maksimalna sa 6 bodova, a Austrija je ostala na 2 boda. 

U Beču su rukometaši Bjelorusije svladali su Češku s 28-25 (13-11). 

Bejelorusi su do prvih bodova u drugoj fazi stigli na krilima Vailjupova, Nikulenkova i Karaleka, koji su postigli po pet golova, dok je Čehe predvodio Kasparek s pet pogodaka. 

Bjelorusi sada imaju 2 boda, a Česi su bez bodova, dok vode Hrvatska i Španija s po 4 boda. 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...