JOHNSON OHLADIO PUTINA: "Nema normalizacije odnosa"

Britanski premijer Boris Johnson danas je predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu, na sastanku u Berlinu, poručio da neće doći do normalizacije odnosa dvije države sve dok Moskva ne prestane sa "destabilizujućim aktivnostima" koje ugrožavaju bezbjednost Velike Britanije i njenih saveznika.

  • Svijet

  • 19. Jan. 2020  

  • 0

Portparolka Johnsonovog kabineta u Dauning stritu rekla je da se on sa Putinom sastao u Berlinu, na marginama mirovne konferencije o Libiji.

Kako je prenio Reuters, Putin i Jhonson su razgovarali o pitanjima vezanim za Libiju, Siriju, Irak i Iran.

"Jasno je (Johnson) stavio do znanja da nema promene u britanskom stavu po pitanju Salsberija, koje je bila nepromišljena upotreba hemijskog oružja i bezobziran pokušaj ubistva nedužnih ljudi na tlu Ujedinjenog Kraljevstva. Johnson je rekao da se takav napad ne sme ponoviti", navela je njegova portparolka u saopštenju.

Ona je govorila o napadu na bivšeg ruskog dvostrukog tajnog agenta u Salsberiju, u Engleskoj 2018.

London je tada optužio Moskvu da stoji iza trovanja agenta, navodeći da je u napadu korišćen nervni gas razvijen u SSSR-u.

Rusija je oštro u više navrata odbacila te optužbe.

"Premijer (Johnson) je rekao da neće doći do normalizacije naših bilateralnih odnosa dok Rusija ne prekine sa destabilizujućim aktivnostima, koje prete Ujedinjenom Kraljevstvu i njegovim saveznicima i koje podrivaju sigurnost naših građana i našu kolektivnu bezbjednost", rekla je portparolka, prenosi Rojters.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...