OVOME SE NAJMANJE NADAO: Slavni glumac se pripremao za novu ulogu, čitao scenarij, pa otkrio tragičnu istinu o SVOJOJ OBITELJI…

U filmu "1917" nagrađenom Zlatnim globusom britanski glumac Dean-Charles Chapman glumi vojnika u Prvom svjetskom ratu. Dok se pripremao za ulogu čitao je ispovijesti stvarnih vojnika i tek kasnije shvatio da je jedan od njih njegov prapradjed

  • Show

  • 20. Jan. 2020  

  • 0

U ratnoj drami Sama Mendesa mladi britanski glumac, kojeg znamo iz "Igre prijestolja", glumi vojnika koji mora prenijeti poruku preko neprijateljskih teritorija kako bi spasio živote 1600 vojnika.

Dean-Charles Chapman kaže da je svaki dan prije odlaska na snimanje ratne drame čitao knjigu "Dnevnici sa Zapadnog fronta", u kojoj su stvarne ispovijesti britanskih vojnika koji su doživljavali strahote u Prvom svjetskom ratu.

Jedna od njih bila je i priča vojnika Davida Peersa, koji je u bitci kod Loosa 1915. godine pogođen u kuk. Zbog toga su mu obje noge bile paralizirane, ali je uspio preživjeti te je četiri dana puzao kroz blato i preživio tako što je pio vodu svojih poginulih kolega.

"Preživio sam četiri dana dok me nije pronašao njemački vojnik koji me nazvao svinjom kad sam rekao da sam Englez i pljunuo je na mene. Njegov zapovjednik se ponašao dobro prema meni", ispričao je Peers za knjigu. Prebacili su ga prvo u bolnicu u Aachen, zatim u logor u Köln, a do Londona je došao 1916. godine. Ostatak života proveo je u Londonu, gdje se oženio s Kathleen Johnson. Njihova kćer Evelyn Ruby Peers udala se za Sidneyja Chapmana, pradjeda mladog britanskog glumca.

"Čitao sam tu knjigu svaki dan prije odlaska na snimanje. Tek nakon što sam pričao s mamom i tatom, a oni su to spomenuli svojim roditeljima shvatili smo da je to moj šukundjed. Samo čitajući dijelove njegove priče i znajući da sam imao pretka koji je bio tamo puno mi je značilo. Mogao sam se približiti liku kojeg sam glumio na drugačiji način", rekao je Chapman.

Film "1917", koji je dobio dva Zlatna globusa - i to za najbolju dramu i najboljeg redatelja - Sam Mendes snimio je prema priči koju mu je o dvojici vojnika ispričao njegov djed Alfred Mendes. U filmu još glume Benedict Cumberbatch, Andrew Scott, George MacKay i Richard Madden.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...